Green Light District

Jeanine Boeije

Bijna de helft van alle vrouwen en een vijfde van alle mannen maken in hun leven seksueel grens-overschrijdend gedrag mee. Het is tijd om een nieuwe norm te stellen. De norm van consent. Echter is consent niet zo zwart op wit als we soms hopen. Tijdens mijn afstudeerproject ben ik gaan kijken hoe ik studenten kan laten nadenken over hun eigen en andermans grenzen. Hoe ze deze grenzen met elkaar kunnen verwoorden en uitspreken. Maar bovenal hoe ze elkaars grenzen kunnen respecteren. 

Als uitkomst is er een installatie ontstaan die breed toepasbaar is, met een passende tone of voice waar jongeren uitgedaagd worden na te denken over het grijze gebied rondom consent. Om nog een stapje dieper te gaan heb ik een workshop ontwikkeld om studenten te leren over grenzen.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is? 

Veel energie en no bullshit. 


Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd? 

Tijdens mijn individuele project kon ik voor het eerst proeven hoe het is om te designen als je zelf volledig de touwtjes in handen hebt. Uitdagend maar juist extra motiverend. Het was een zeer persoonlijk project waar ik heb geleerd om hulp te vragen, om buiten m’n comfortzone te treden en waar ik voor het eerst heb ervaren hoe het is om impact te maken. 


Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd? 

Als jonge tiener had ik al snel door dat ik later iets creatiefs wilde doen. Toen een open dag bij een kunstacademie tegenviel, stuitte ik al snel op CMD. CMD gaf de perfecte middenweg, ruimte voor creativiteit maar wel ingekaderd. Echter ben ik er tijdens de studie achter gekomen dat ik liever met meer maatschappelijk werk aan de slag wilde. Ik krijg energie van met mensen en jongeren werken. Zodoende ben ik pedagogische wetenschappen gaan doen, die ik nog zal afmaken komende tijd. Wie weet kan ik een mooie combinatie vinden van de twee werkvelden. 


Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken? 

Ik zou dat nog niet willen weten! Ik hoop op een plek waar ik anderen kan inspireren en waar ik echt invloed kan hebben op de levens van anderen.  

Contact Jeanine Boeije LinkedIn Instagram Mail