Groenvoorziening in Utrecht

Evan Aarntzen

Niels van Amerongen

Demi Beeks

Bram van Hellemondt

Robin Schuurman

3 Concepten

Voor dit project hebben wij als groep drie concepten gemaakt. Een concept voor het groenonderhoud, een concept voor groenvernieuwing en een concept die gamification introduceert. 

Participatie

Alle concepten draaien om participatie van burgers. Bij groenonderhoud houden burgers bij of meldingen vanuit de veegwagens kloppen. Ook kunnen ze aangeven of onderhoud al gepleegd is of niet. Daarnaast kunnen ze ook met andere appgebruikers een afspraak maken om samen het groen aan te pakken.


Bij groenvernieuwing kunnen burgers zelf kijken waar ze nieuwe bomen in de wijk kunnen plaatsen. Hierin krijgen ze real-time visuele feedback terug. Zo weten burgers waarom ergens wel of geen nieuwe bomen geplant kunnen worden. Daarnaast kunnen ze op die manier suggesties doen aan de gemeente voor het vergroenen van de stad of hun wijk.


Het stukje gamification introduceert een speels element aan beide apps. Op die manier kunnen we appgebruikers belonen voor hun bijdrage aan hun gemeente. Ook ontstaat er op die manier een nieuwe laag aan motivatie


Beeldherkenning

Veegwagens van de gemeente rijden door de wijk. Met hulp van camera's en een algoritme herkennen de wagens allerlei soorten groen. De data vanuit de veegwagens wordt doorgestuurd naar de app.