Het Depri-spel

Marion Verrijt

In plaats van dat je je ‘leven’ opbouwt, wordt je leven in dit spel afgebouwd. 

Je begint met een leven vol leuke activiteiten, geluk, veel vrienden, een goede relatie, een mooi huis, lieve huisdieren en/of een leuke baan. Naarmate het spel vordert kom je echter steeds meer obstakels tegen. Een geliefd huisdier overlijdt, de relatie waar je in zit gaat niet meer goed, je zit steeds minder lekker in je vel en dan word je ook nog eens ontslagen! 

Steeds maar weer krijg je negatieve ervaringen waar je mee om moet gaan; dit wordt steeds lastiger. Uiteindelijk verdwijnt je zin om het spel verder te spelen, net als dat mensen met depressie ook geen zin meer hebben om iets te gaan doen. 

Na het spelen van dit spel heb je een idee van hoe iemand met depressie steeds maar weer met tegenslagen om moet gaan en steeds minder zin krijgt in het leven, of in dit geval het spel. 

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

Het liefst ben ik met illustratie bezig, dit verwerk ik dan ook graag in mijn projecten. Daarnaast is coderen iets waar ik liever met een grote bocht omheen loop, dus dat zul je niet vaak zien bij mijn projecten. 

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?

Dat is zeker dit laatste project geweest. Naarmate het project vorderde liep ik tegen dingen aan waar ik van tevoren niet zo'n rekening mee had gehouden. Tijd management is erg belangrijk, dat heb ik wel gemerkt. Al met al een leerzame ervaring om alles van A tot Z te moeten regelen voor een project.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Nadat ik de MBO opleiding interieuradviseur had afgerond wist ik van mezelf dat ik HBO aan kon. Ik wilde dit dan ook waarmaken en ben toen gaan kijken wat me interessant leek. Ik zocht een opleiding die breed was en waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. Vandaar dat ik gekozen heb voor de opleiding CMD. Ik sta nog steeds achter mijn keuze en kijk met een goed gevoel terug op de afgelopen 4 jaar. 

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?

Het meest belangrijke vind ik dat ik gelukkig ben op mijn werk. Dus wat of waar dat dan precies is maakt me niet heel veel uit, maar ik wil plezier hebben in mijn werk en niet alleen maar leven voor het weekend. Natuurlijk denk ik dat een baan in de illustratie hoek me goed zou bevallen, dus wellicht dat ik daar een plekje kan vinden!

Contact Marion Verrijt Website Mail