Hoe Gaat Het?

Zora Kuppen

Hoe gaat het met jou? 

Het wordt vaak gevraagd. Maar wordt het ook altijd oprecht gevraagd? 

Jongeren zijn in de meest onzekere fase van hun leven. Terwijl ze zichzelf proberen uit te vogelen, krijgen ze er ook steeds meer verplichtingen bij. De druk stapelt zich op en dit kan een overweldigend gevoel veroorzaken. Toch spreken ze hier amper over. Ze maken liever een grapje over dit gevoel dan er serieus op in te gaan. Ze denken alleen te zijn in hun gevoel of durven dit simpelweg niet met hun omgeving te delen. Wat nu als we ze oprecht vragen hoe het met ze gaat? En een gevoel van herkenning kunnen aanbieden op een laagdrempelige manier? Dat is het doel van mijn concept.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

Als ontwerper ben ik altijd op ontdekkingsreis binnen de expertises, maar blijf ik mij het meeste thuis voelen in het ontwerpen van concepten die maatschappelijk relevant zijn. Het gevoel dat je krijgt, wanneer iemand jouw concept heeft gebruikt en naderhand laat weten dat het ze heeft geholpen, is als geen ander. 

Waar heb je, tijdens je opleiding, het meest van geleerd?

Ik heb het meeste geleerd van mijn minor: Meaningful Data Design. Na 3 jaar amper te hebben gepresenteerd en 1 magere Expo te hebben gehad, moesten we plots elke 4 weken een expositie-klaar project hebben afgerond. Het leerde mij om effectievere keuzes te kunnen maken binnen mijn ontwerpen en introduceerde mij aan de wondere wereld van Data(visualisatie) Design

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Creativiteit is altijd al een deel van mij geweest, dus zodra ik ging zoeken naar een opleiding was dit iets wat ik daar graag in kwijt zou willen. CMD kwam hierdoor al snel naar voren. Gedurende de opleiding kon ik zeker mijn creativiteit kwijt. Ik heb vele nieuwe manieren geleerd om dit te doen en doe dit eigenlijk nog steeds. 

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?

Wie weet? Zolang ik maar iets doe waar ik trots op ben.   

Contact Zora Kuppen Website LinkedIn