Home Saver

Karlijn de Kok

Genomineerd 'De Vaan'

Leer op een interactieve en speelse manier over jouw individuele impact op de veranderingen in het klimaat en help mee om de wereld te redden voordat we het onomkeerbare punt bereiken. 

Met het spel Home Saver ga je samen met Raissa op zoek naar de geheime code om de digitale klimaatkluis te openen. Middels interactieve opdrachten en contact met Raissa leer je over je eigen impact op het klimaat en welke gevolgen jouw alledaagse keuzes kunnen hebben. Vind de code via deze opdrachten en kraak de kluis om de klimaatinformatie te bemachtigen en te gebruiken binnen jouw persoonlijke levensstijl.

Dit project is nog in doorontwikkeling. Momenteel ben ik met mijn tweede externe begeleider Max Salomon (Co-Founder van Black Dot Films) aan het kijken hoe ik dit project het best kan pitchen en bij welke bedrijven zodat het zijn juiste plekje vind op de markt.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

Een van mijn persoonlijke kenmerken is dat er vaak een extra laag 'verstopt' zit in mijn ontwerpen. Ik probeer zoveel mogelijk betekenis te geven aan de onderdelen en verschillende lagen van het product of ontwerp waardoor zowel de consument als de opdrachtgever steeds iets nieuws kan ontdekken bij de ontdekking van het product.

Kijk bijvoorbeeld naar mijn afstudeerproject Home Saver waarbij ik een spiegelopdracht heb toegepast: deze spiegel is niet alleen een spelonderdeel om de opdracht wat moeilijker en speelser te maken, hij staat ook als metafoor voor het voorhouden van een spiegel aan de speler om nog eens kritisch naar hun gedrag en keuzes te kijken binnen hun dagelijksleven.

 

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?

Ik heb denk ik het meest geleerd tijdens het project "Hoe ‘werelds’ is de ‘wereldbol’". Tijdens dit project heb ik, samen met mijn team, naar elk detail gekeken en en deze daadwerkelijk onderzocht, heb ik bij ontwerpkeuzes nauw gelet op de wensen van zowel de opdrachtgever als de huidige gebruikers én heb ik mijzelf meer ontpopt als eigen ontwerper door vaker mijn ideeën en meningen te delen waarmee ik soms de rol als advocaat van de duivel aannam.

Ik ben nog steeds trots op dit project, sta volledig achter de ideeën en ben tijdens dit project het meest gegroeid in mijn rol als ontwerper en teamspeler. 

 

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Eigenlijk ben ik er heel toevallig ingerold. Ik wilde in Utrecht de kustopleiding doen maar werd afgewezen en merkte dat ik zocht naar een studie die meer biedt dan alleen kunst maken. Via een oud-klasgenoot ben ik toen bij CMD Den Bosch terecht gekomen en was eigenlijk meteen op mijn plek.

Ik ben gegroeid met de opleiding en voelde me steeds meer betrokken bij deze studie. Zo ben ik het forum in gestapt en heb ik de studie van heel dichtbij meegemaakt wat voor mij echt heeft gezorgd dat ik mij gehoord kon voelen als ik het ergens niet mee eens was en mee kon denken aan verbeterpunten voor de volgende jaren. Dit heeft er voor gezorgd dat ik CMD niet had willen missen.

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?

Over 5 jaar hoop ik af te studeren aan mijn tweede bachelor aan de AHK voor de opleiding VFX & Immersive Media. 
In de tussentijd hoop ik mijn afstudeerproject Home Saver op de markt te zetten en werkervaring op te doen binnen het CMD-vakgebied gericht op concepting en ondersteuning bij eventuele video- en fotoproducties. 

Contact Karlijn de Kok Website LinkedIn Mail