I Am Not The Monster

Lonne Engelbart

Mensen met schizofrenie leven in een hel. Ze zien, horen voelen, ruiken, proeven en/of denken dingen die wij niet waarnemen. Dankzij medicijnen en therapie kunnen deze mensen gewoon met de samenleving meedraaien en een betekenisvol leven lijden. Helaas wordt dit door de ziekte zelf en door stereotypes niet makkelijk voor ze gemaakt.

Veel mensen weten niet wat schizofrenie is en hebben negatieve vooroordelen over deze ziekte. Zo denken ze bijvoorbeeld dat mensen met schizofrenie gevaarlijk zijn, of dat alleen mensen van een "lagere sociale klasse" schizofrenie kunnen krijgen. Door deze stereotypes kunnen mensen met schizofrenie vaak niet de hulp krijgen die zij nodig hebben. 

Met deze shortfilm wil ik mensen laten zien en voelen hoe het kan zijn om schizofrenie te hebben. Zo hoop ik meer begrip voor mensen met deze ziekte te creëren. Op deze pagina staat niet de hele shortfilm (die bestaat (nog) niet), maar alleen een fragment. 


!LET OP! Dit is geen volledige representatie van schizofrenie. Naast dat deze video geen negatieve symptomen bevat (zie link hieronder), is schizofrenie voor iedereen anders. 


Meer over schizofrenie weten? Maak hier een begin: https://www.umcutrecht.nl/nl/ziekenhuis/ziekte/schizofrenie 

Contact Lonne Engelbart Instagram