Illustratie hulpboek

Jasmijn Broeren

Hoe kan ik een boek ontwerpen met illustraties die ervoor zorgen dat mijn doelgroep zich kan vinden in situaties die voorkomen met gescheiden ouders? Hoe kan ik een hulpmiddel bieden voor mijn doelgroep om dit boek te zien als een soort uitlaatklep? maar weten deze nog niet goed te beïnvloeden.

Tegenwoordig kunnen we bijna zeggen dat scheiden een soort trend is geworden. Het is vaak een makkelijke uitweg voor ouders, maar zijn er vaak niet van bewust hoe kinderen er onder leidden. Het probleem voor de ouders is opgelost en kunnen verder met hun eigen leven, maar de kinderen krijgen met veel obstakels te maken. Denk bijvoorbeeld aan meerdere keren verhuizen, depressies, accepteren dat de ouders opnieuw gaan daten en vervolgens een nieuwe partner vinden waarmee ze bijvoorbeeld samen gaan wonen. De kinderen moeten dit nieuwe leven maar gewoon accepteren, maar vaak vergeten ouders dat kinderen dit vaak niet kunnen en hier niet over praten.

De doelgroep die ik voor mijn individueel project heb gebruikt zijn jonge kinderen vanaf 9 tot en met 12 jaar. Tijdens het individuele project in blok 12 heb ik me verder verdiept in het proces wat jonge mensen doormaken nadat hun ouders zijn gescheiden of juist gaan scheiden. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik hier wel wat hulp bij had kunnen gebruiken op zo’n jonge leeftijd. Het is een maatschappelijk probleem wat in de afgelopen jaren een trend lijkt te zijn geworden. Toen ik 14 was vertelde mijn moeder, een week voor kerst en net na we terug kwamen van een van de mooiste vakanties in Amerika, dat ze wilde scheiden van mijn vader. Totaal onverwachts en het sloeg in als een bom. Op dit moment veranderde 

mijn leven compleet en ik durfde het hier met niemand over te hebben. Het gebeurde, ik moest het accepteren en een rollercoaster van veranderingen kwamen op mijn pad. Ik wist niet hoe ik hiermee om moest gaan.

Contact Jasmijn Broeren Instagram