INWARD

Robin Krist

Inward... 

 De impact van social media op jongeren (11 - 18) met een negatief zelfbeeld. Daar gaat het project over. Hoe kan dat negatieve zelfbeeld verminderd worden, hoe kan er een besef ontstaan dat jij met een negatief zelfbeeld rond loopt? 

 Voor dit project wilde ik een verhaal neerzetten die de doelgroep aanspreekt en die impact kan hebben op hun mentale staat. Een connectie ontstaat. 

Omdat een negatief zelfbeeld zich kan uiten in vele verschillende vormen, kan ik er niet gewoon één uitkiezen. Het verhaal moet vaag genoeg zijn dat het voor iedereen geldt, maar specifiek genoeg zodat mensen hun eigen verhaal er aan kunnen koppelen. 

 Wat je hier ziet zijn de storyboards van het gehele verhaal en de uiteindelijke animatie (+audio). 

 Ik raad aan om een koptelefoon op te zetten, wil je alles goed horen.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is? 

 Wat een lastige vraag. Eerlijk gezegd ben ik nog steeds mijn stijl aan het ontwikkelen. Het staat nog niet vast. Aangezien mijn skills ook nog aan het ontwikkelen zijn, ze gaan er stuk voor stuk op vooruit. 

Ik teken veel, dus om ergens een illustratie te zien is ook niet te gek om te bedenken. Maar dat is niet in een specifieke stijl die Robin schreeuwt. 

Echter, probeer ik vaak iets te maken wat buiten de norm valt. Iets vreemds, iets kunstzinnigs, iets wat je niet verwacht. Hoe kan ik mensen verrassen?


Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd? 

Het individuele project. Dat was het eerste project waarbij ik er echt alleen voor stond. Tijd om alles, wat ik in de afgelopen jaren had geleerd, toe te passen. Een project om helemaal zelf in te richten. Het zelf ontdekken van valkuilen. 

Verder was dit project ook erg leerzaam, aangezien het een belangrijk onderwerp was en er hing ook veel van af.

Projecten waarbij je er alleen voor stond, hadden de meeste impact op mij.  


Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Ik kwam toevallig CMD tijdens een open dag tegen en degene met wie ik rond aan het kijken was zei dat deze opleiding perfect bij me paste. Aangezien het een creatieve opleiding was, maar het bood je de mogelijkheid om je horizon te verbreden. Dat was wat mij toentertijd aansprak. Wat me nu aanspreekt tot CMD is dat er over (ingewikkelde) vraagstukken kan worden nagedacht en daar moet jij een antwoord op gaan verzinnen en ontwerpen. Om dit te combineren met passies die ik altijd heb gehad is heerlijk. 


Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?

Ik hoop een baan te hebben, waar ik mijn creativiteit in kan los laten. Waarbij ik nog steeds kan tekenen en mensen kan verrassen.

Een gezellige plek, met een gezellig team die goed op elkaar aansluiten. 


Contact Robin Krist Website Mail