Keep Rollin'

Marit Welsing

Spelen op de werkvloer wordt nog vaak gezien als onprofessioneel. Wat zonde is, want het is wetenschappelijk bewezen dat spelen bijdraagt aan minder stress en meer productiviteit!

Keep Rollin’ geeft spelenderwijs inzicht in je werkdag en laat zien wanneer en hoe je spel kan inzetten als professionele tool.

Waarom Keep Rollin'?

Een goede werkdag is als een knikkerbaan. Hoe meer energie je verbruikt tijdens je taken, hoe minder vaart je overhoudt om door je werkdag te rollen. Daarom heb je af en toe een booster nodig om weer op vaart te komen.

Hoe werkt het?

Met Keep Rollin' kan je je taken en pauzes plannen. Dit wordt gevisualiseerd in de vorm van een knikkerbaan. Door op een interactieve manier met jouw agenda aan de slag te gaan, ervaar je de impact die bepaalde taken op je werkdag hebben. Je krijgt tips om op de juiste momenten een pauze te nemen en hoe je die op een speelse manier kan invullen. Aan de snelheid van de bal kan je vervolgens meten hoe soepel je dag verloopt. Keep the ball rollin’!


Keep Rollin' is een project in samenwerking met Joanne Onis. Bekijk ons prototype op https://joanneonis.com/ !

___

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

In mijn ontwerpen probeer ik serieuze onderwerpen om te zetten in een tastbare vorm. Keep Rollin’ is aan de ene kant een speelse knikkerbaan, maar gaat ook in op de complexe problematiek van stress.

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?

Toen ik voor de verdieping van mijn opleiding een individueel project moest opzetten, wilde ik iets maken wat écht van mij was. Dit resulteerde in 'Opgebrand', een datavisualisatie over rouw. In dit project heb ik geleerd om zelfstandig te werken, kritisch te zijn op mijn werk en een project neer te zetten waar ik persoonlijk compleet achter sta.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Na de kunst- en cultuurklas op de middelbare school was CMD een logische vervolgstap om mijn creativiteit breed te ontwikkelen. Tijdens de minor Meaningful Data Design ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in data & information design en heb ik hier veel over geleerd. Hier wil ik mij de komende tijd verder in verdiepen, middels persoonlijke projecten en hopelijk een master op de Design Academy.

Contact Marit Welsing Website LinkedIn Mail