Keep Rollin'

Joanne Onis

Keep Rollin’ geeft spelenderwijs inzicht in je werkdag en laat zien wanneer en hoe je spel als professionele tool kan inzetten om te ontstressen.

Spelen op de werkvloer wordt vaak nog als onprofessioneel gezien, Wat zonde is, omdat het wetenschappelijk bewezen is dat spelen bijdraagt aan minder stress en meer productiviteit. 

Keep Rollin’ geeft spelenderwijs inzicht in je werkdag en laat zien wanneer en hoe je spel als professionele tool kan inzetten om te ontstressen.

Een goede werkdag is als een knikkerbaan. Hoe meer energie je verbruikt, hoe minder vaart je overhoudt. Daarom heb je af en toe een Booster nodig om weer door te kunnen!

Visualiseer je dag met Keep rollin’ en ontdek waar jouw balletje extra snelheid kan gebruiken.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

Mijn passie ligt vooral bij het spelen met interactie, dit probeer ik in mijn ontwerpen naar voren te laten komen door met nieuwe technieken of interessante combinaties een product neer te zetten die vernieuwend en vooral ook leuk is in gebruik. 

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?

Elk project is erg divers geweest, van installatie tot app, dus dat is moeilijk te zeggen. Waar ik wel enorm veel aan heb gehad is de minor Meaningful Data Design. In deze minor kregen we veel vrijheid, en het was de perfecte plek om alles wat ik tot nu toe geleerd had te combineren met datavisualisaties. Dit gaf leuke uitdagingen, zowel technisch als conceptueel, en er kwamen ook verrassende resultaten uit.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Tijdens mijn vorige studie MBO multimedia design (op het CIBAP in Zwolle) heb ik webdesign ontdekt, hier kon ik hele avonden / nachten mee vullen. Na deze studie ben ik een jaartje aan het werk gegaan, maar merkte al snel dat het tijdens werk met zo weinig voorkennis het moeilijk was om te blijven experimenteren, en verdieping te zoeken. Vandaar CMD, hier wou en heb ik mijn basis kunnen verbreden en heb ik handvatten gekregen om te kunnen doen wat ik leuk vindt.

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?

Het liefst zou ik bij een bedrijf werken die producten op de wereld wil zetten die ertoe doen. Dit hoeft niet altijd maatschappelijk belang te hebben, het kan ook af en toe om ons vakgebied te verbreden. Hier wil ik dan aan de slag zijn voornamelijk als creative developer.

Contact Joanne Onis Website LinkedIn Mail