Levenslicht

Pleun Wilting

"Hoe kan ik d.m.v. een fysieke (interactieve) installatie, met gebruik van natuurlijke invloeden, persoonlijke groei/zelfontwikkeling ervaarbaar maken?"

Levenslicht. 

Kwetsbaarheden in ons mentale welzijn vormen sociale obstakels en tegelijkertijd de kern van groei; ze verdienen gezien te worden in hun meest fascinerende vorm.


Levenslicht is een fysieke installatie die licht schijnt op ‘the lesser number’; mensen met een kwetsbare mentale gezondheid die – ondanks stigma en taboe- hun obstakels in het leven delen en daarmee ook ruimte realiseren voor persoonlijke groei. 


Levenslicht bestaat uit individuele generatieve datavisualisaties, die op basis van levensvormende ervaringen, in een natuurlijke vorm zijn gegraveerd. Deze persoonlijke visualisatie-dia’s worden geplaatst in een modulaire installatie met lichtanimatie over drie assen die de dynamische relatie tussen verleden en toekomst, mens en natuurlijke ontwikkeling verbeelden. 

“Dat de meest ‘getekende’ visualisaties in de installatie de meest fascinerende esthetische beelden genereerden, zorgde onder studenten van de academie voor de wil en nieuwsgierigheid om ook hun kwetsbaarheden te delen via deze installatie. Een belangrijke ontwikkeling in ons gezamenlijk denken over groei.”

- Linda Schouten, docent Communication & Multimedia Design

-------------

Levenslicht is voortgekomen vanuit een individueel school project van de opleiding Avans Communication & Multimedia Design 's-Hertogenbosch, onder begeleiding van Linda Schouten. De fysieke realisatie is uitgevoerd in samenwerking met Peter Hoens, Willie Pijnenburg en Johan van den Heuvel (TechLab academie AI&I). 


Wil je meer weten over hoe de data visualisatie tot stand is gekomen? Kijk dan op: https://youtu.be/CuCvcanSbfI

Contact Pleun Wilting Website LinkedIn Mail