Lieve Liefdes Telefoon & Kaarten

Ankie Kanters

De Lieve Liefdes Telefoon & Kaarten staan voor verbinding, en het gesprek openen over relaties en relatieproblemen.

Gebruikers kunnen hun realistische liefdesverhaal delen door deze te vertellen in de Lieve Liefdes Telefoon. Doormiddel van deze installatie wordt er een luisterend oor geboden aan de verhalenvertellers. 

Deze verhalen worden verwerkt in de Lieve Liefdes-kaarten: een serious game met als doel een gesprek openen over relaties en relatieproblemen. Dit 3 in 1 spel heeft verschillende categorieën en spelmethodes: de adviesgever, de dilemma's en de definitie van. Dit zijn allemaal gespreksstarters om met je partner of vrienden over te praten en zo verbinding te leggen en het gesprek te openen.


If we don't tell people how we feel, how will they know?

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is? 

Vaak is mijn werk een tikje eigenzinnig, net als ik. Mijn werk uit zich vaak als grafische vormgeving of een installatie met een boodschap. 


Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd? 

 Ik heb van veel vakken ontzettend veel geleerd, maar tijdens mijn afstudeerperiode toch wel het meest doordat je voor 20 weken lang je tanden helemaal in 1 project zet. Ik heb hierin veel geleerd over het vak, maar ook over mezelf als ontwerper. 


Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Na mijn opleiding op het Sint Lucas Vormgeven & Ambacht wilde ik graag een combi maken tussen analoog en digitaal werk als ontwerper, hierdoor kwam ik al snel bij CMD terecht. Dit heeft mijn gehele schoolperiode hier voortgezet. 


Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?

 Ik hoop in een heel gezellig mediabureau te werken met een veelzijdige functie binnen het CMD-vakgebied, ik zit niet graag stil en vind afwisseling daarom ook ontzettend leuk!  

Contact Ankie Kanters Mail