Maneschijn

Ruben Peters

Iemand plotseling verliezen; je wereld stort helemaal in. Vragen zonder antwoorden en duizenden tranen die de pijn niet kunnen omvatten. Voor altijd moeten missen, maar tóch door moeten.

In 'Maneschijn' wordt in een serie van 5 prenten een metaforisch verhaal verteld over verlies, rouw en acceptatie.
In dit persoonlijke project heb ik mijzelf uitgedaagd om mijn emoties, gevoelens en ervaringen omtrent het overlijden van mijn beste (studie)vriend te visualiseren in een serie van 5 prenten. 

Met verscheidene experimenten heb ik geleerd om metaforisch mijn gedachtes op papier te kunnen zetten en een sterk beeld af te leveren. Daarnaast heb ik gedurende het project mijn eigen illustratiestijl ontwikkeld waarmee ik de stap heb kunnen zetten richting mijn eindwerk. Naast dat ik mijzelf heb kunnen ontwikkelen in het (digitaal) illustreren, heb ik ook kunnen onderzoeken hoe ik middels ontwerp kan rouwen: Verwerken door te visualiseren is de methode die mij heeft geholpen om te accepteren.

De prenten zijn, elk opzichzelfstaand, sterk en behandelen thema's binnen rouw als eenzaamheid, loslaten en acceptatie. Er is gekozen om gebruik te maken van een beperkt aantal kleuren, om het 'fris' en modern te laten ogen. Daarnaast is herhaling van beeldelementen één van de technieken, waardoor de serie één geheel wordt.

Alvorens ik begon, was mijn grootste doel om iets fysieks te maken waar ik écht trots op kon zijn; iets wat ik daadwerkelijk in mijn handen kan houden en ik voor altijd bij mij kan dragen. Mijn persoonlijke verhaal vereeuwigt op papier. Naar mijn inziens ben ik hier in geslaagd, ik ben dan ook mega trots op mijn proces van verwerking en de daaruit gekomen serie 'Maneschijn'.

Ooit zal de zon weer gaan schijnen.

___

Benieuwd naar de 5 prenten? Bekijk ze in hoge resolutie met onderstaande link: https://bit.ly/2Tx2bk3

Algehele uitvoering: Ruben Peters
Fotografie: Linda Brouwers

Contact Ruben Peters Website Mail