Matching Card Game

Maryem Al Basry

Onderzoeksvraag: 

Hoe kunnen studenten van zorg- en welzijn door middel van gamification informatie krijgen over het belang en de werking van zorgtechnologieën. 

Projectomschrijving: 

Dit project heeft als doel een innovatieve oplossing te ontwerpen en implementeren om zorg- en welzijn studenten effectief te informeren over zorgtechnologieën en hen te betrekken bij het belang en de toepassing ervan. De relevantie van dit project is ontstaan door de constatering dat zorg- en welzijn studenten en docenten nog onvoldoende op de hoogte zijn van het GET-Lab en zorgtechnologieën. Het is essentieel dat er verandering komt, aangezien zorgtechnologie een opkomend fenomeen is in de zorgsector waarmee deze studenten in hun toekomstige carrière te maken zullen krijgen. Er moest een manier worden bedacht om deze kennis te delen en bewustwording te creëren 

Door middel van gamification en UX-Design wordt een interactieve en boeiende leerervaring gecreëerd, waarbij studenten op een speelse manier kennismaken met zorgtechnologieën en het GET-Lab. Het project richt zich op het vergroten van de kennis, motivatie en betrokkenheid van studenten, en het bieden van een waardevol educatief hulpmiddel dat de brug slaat tussen theoretisch onderwijs en praktische toepassing in de zorgsector. Het GET-Lab fungeert als een cruciale component van het project, waar studenten toegang hebben tot zorgtechnologieën en deze kunnen gebruiken in hun eigen projecten en afstudeeronderzoeken. Het resultaat is een spel en bijbehorende applicatie die de studenten informeert, uitdaagt en inspireert, waardoor ze een dieper begrip ontwikkelen van zorgtechnologieën en het belang ervan in de praktijk.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is? 

Een ontwerp of product dat strak, clean en rustig oogt. Zo herken je dat iets door mij is gemaakt. Ik hou ervan dat iets mooi verzorgd is, zonder te veel poespas, maar toch de gewenste boodschap overbrengt. Less is more.

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd? 

Mijn individuele project, over de NFC-tag sleutelhanger. Dat vond ik ontzettend leuk om te doen, omdat ik het zelf mocht inrichten zonder vaste criteria of richtlijnen. Overigens staat deze ook op de CMD Expo pagina.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd? 

Ik heb altijd al een passie gehad voor tekenen en knutselen. Werken met mijn handen en het bedenken van dingen die niet bestaan of anders zijn, dat vind ik geweldig. CMD Sloot daarnaast ook goed aan bij mijn vorige studie Signspecialist, dus dit was de meest logische keuze voor mij om te maken. 

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken? 

Na mijn studie ga ik de focus leggen op het verder ontwikkelen van mijn design-skills als grafisch freelancer. Ik hoop over 5 jaar een ervaren designer te zijn, met mijn eigen opdrachten en klanten.

Contact Maryem Al Basry LinkedIn Instagram Mail