Mijn levenslijn

German Bosch

Ik heb nooit echt vragen gehad over mijn adoptie, het is niet dat het me niet interesseert, maar voel me gewoon thuis waar ik nu ben. Laatst kwam ik met het opruimen van de zolder een doos tegen met “adoptie” erop.

Deze heb ik open gemaakt en er zaten veel formulieren in met kosten en gerechtelijke besluiten. 

Ik zei tegen mezelf “hey, dit is data en hier kan ik wat mee”. Hier vloeide een ontwerpvraag uit: Op welke manier kan ik met datavisualisatie erachterkomen welke specificatie ikzelf bezit van o.a. Hansje & Iris als ontwerper. Dit doormiddel van de data over mijn Adoptie.

Mijn project is heel persoonlijk. En helemaal in mijn stijl.

De titel is "Mijn levenslijn/Mi Línea de vida" Ik heb een kledinglijn gemaakt van alle gebeurtenissen die belangrijk waren en betrekking hadden tot mijn adoptie. Ik laat je winkelen in mijn leven en vertel je wat het t-shirt betekent wat je hebt gekozen.


De uitwerking is heel simpel, maar het verhaal is groter. Net zoals een mens je weet nooit welk verhaal achter iemand schuilt. De kleuren van de t-shirts hebben ook een betekenis, zwart betekent namelijk een minder goede gebeurtenis is o.a. het overlijden van mijn vader. En de roze iets wat een grote doorbraak was voor mij als mens, zoals uit de kast komen en mezelf weer vinden. Elk t-shirt heeft een andere dataset en visualiseert een andere periode in mijn leven. 

Ik wil meegeven dat iedereen vooral in deze tijd, vaker vraagt hoe het gaat met iemand en mensen die om je heen zijn beter leren kennen, want elke "levenslijn" die je hoort van mensen kan je zelf alleen maar een beter mens maken.

En door mijn eigen levenslijn onderzocht te hebben en te visualiseren heb ik geleerd hoe gelukkig ik me voel, waar ik nu ben en als persoon en  sta in het leven. Contact German Bosch LinkedIn Instagram Mail