Mindful Bite

Marilou te Poel

Mindful Bite is een pakket voor mensen met Binge Eating Disorder die bij een psycholoog lopen en hun gedrag willen aanpassen. Dit doen ze met cognitieve gedragstherapie en het Mindful Bite pakket.

De huidige behandeling voor Binge Eating Disorder is cognitieve gedragstherapie. Dit omvat het onderzoeken van gedachten, gedrag en het aanleren van nieuwe manieren om met emoties om te gaan. Mindful Bite omvat het gebruik van een horloge en een dagboek om deze aspecten te ondersteunen.


 Het horloge stuurt meldingen om je gedachten en emoties gedurende de dag in te vullen. Deze informatie komt automatisch in het dagboek te staan en zou je in het dagboek kunnen aanvullen met extra informatie. Op het horloge en in het dagboek kan je aangeven wanneer je een eetbui hebt of voelt aankomen. Ook biedt het dagboek een overzicht van je emoties, gedachten en eetbuien, waardoor je samen met je psycholoog de oorzaken en triggers kunt identificeren. Het horloge biedt ook tips en alternatieven om op een gezondere manier met emoties om te gaan. Het detecteert stressniveaus en geeft tijdig suggesties voor stressverlichting, zoals quotes, meditatie of afleidingsspelletjes, op basis van je hartslag. Dit doet hij als hij detecteert dat je een hoge hartslag hebt en niet veel beweegt. Het horloge kan zowel tijdens werk als thuis worden gebruikt, waarbij extra notities over je dag kunnen worden toegevoegd aan in dagboek. Het dagboek is belangrijk omdat het psychologen een overzicht geeft van je gedachten en gedrag, waardoor ze mogelijke oorzaken en triggers beter kunnen herkennen en je beter kunnen helpen. Het horloge verzameld de gegevens als het ware en het dagboek geeft overzichten en een uitgebreidere versie van het invullen van je emoties en dag. 

Contact Marilou te Poel Mail