Missing Pages

Timo Meijs

Winnaar 'De Vaan'

Cum Laude afgestudeerd

Missing Pages is een systeem waarmee voor pleegkinderen gemakkelijk herinneringen kunnen worden bijgehouden. Ik maakte een animatie waarin ik mijn verhaal vertelde en waarmee ik de pleegzorg laat zien waarom dit systeem hard nodig is. Daarnaast ontwikkelde ik een proof of concept waarmee ik hoop samen met de pleegzorg dit probleem op te lossen!

Tijdens mijn afstudeerproject ben ik op zoek gegaan naar mijn levensverhaal. Ik had nog veel vragen over mijn tijd in de pleegzorg en hoopte mijn verhaal op een creatieve manier in beeld te brengen en zo andere pleegkinderen of pleegzorgmedewerkers te inspireren. Ik liep er echter al snel tegenaan dat het me niet lukte om mijn verhaal compleet te krijgen. Ik miste bladzijden, en deze zou ik nooit meer terug kunnen vinden.

Toen dacht ik: dat moet toch beter kunnen? In een tijd waarin alles wordt gefotografeerd, gedocumenteerd en bijgehouden is het toch vreemd dat ik, en vele andere pleegkinderen met mij, zulke grote gaten in mijn herinnering heb?

Daarom besloot ik op basis van moderne techniek een oplossing te bedenken die het voor zowel pleegkinderen als pleegouders makkelijk maakt om consistent herinneringen bij te houden, te bewaren en in te zien.

Ik zou dit systeem graag samen met de pleegzorg werkelijkheid maken. Kan jij mij daarbij helpen? Aarzel niet om me een berichtje te sturen!


Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

Ik vind het gaaf om dingen te maken die een impact maken. Met een duidelijk doel voor ogen werken aan een oplossing. Daarom heb ik het bij mijn project ook niet gehouden bij het simpelweg vertellen van mijn verhaal, maar ben ik op zoek gegaan naar een manier om écht van concrete betekenis te zijn voor anderen. Ik wil met mijn werk verhalen vertellen. Van mensen, maar ook van bedrijven. En het belangrijkste Verhaal ooit verteld: het Goede Nieuws van Jezus.

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?

Goede vraag. Ik denk dat dat mijn afstudeerproject was. Door de experimenten die ik uitvoerde ontdekte ik de ware kracht van Motion Design en de potentie die het heeft om mensen écht te raken en mee te slepen in een verhaal.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?
Ik was destijds met veel verschillende creatieve dingen bezig, maar voelde mijzelf totaal niet thuis op de kunstacademie. Ontwerp toepassen met een concreet doel voor ogen was wat mij aantrok tot CMD. Ook vond ik het gaaf om de kans te krijgen te 'proeven' van allerlei verschillende vakgebieden. Inmiddels heb ik mijn keuze gemaakt: animatie is wat ik het állerleukste vind. Maar de uitgebreide kennis die ik bij CMD heb opgebouwd zal mij zeker van pas blijven komen als het gaat om samenwerken met anderen en een brede kijk op de uitdagingen die op mijn pad komen.

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?

Nadat ik over een jaartje mijn Master of Animation heb afgerond, hoop ik aan te sluiten bij een tof multidisciplinair team om mooie en betekenisvolle animaties te maken. In de tussentijd blijf ik verder werken binnen mijn eigen bedrijfje, Flying Colors Media.

Contact Timo Meijs Website LinkedIn Instagram Mail