Mnemoni

Nyah Hughes

Van Abstracte Inspiratie naar Concrete Actie


Stel, je hebt net een training gevolgd waaruit je een paar punten hebt gehaald waarvan je denkt: "hier moet ik echt iets mee". Hoe zorg je ervoor dat die niet op papier blijven staan of erger nog, in de prullenbak belanden? 

Omdat het zo belangrijk voor jou is om die punten om te zetten naar actie, wil ik je als ontwerper ondersteunen en je helpen de volgende praktische stappen te zetten. Ook bij de gemeente Rotterdam speelde dit een rol. Daarom heb ik in samenwerking met het Clusterbureau Maatschappelijke Ontwikkeling Mnemoni ontworpen. Mnemoni is afgeleid van het Griekse woord voor geheugensteuntje. Maar het is meer dan alleen een geheugensteuntje, het helpt je te reflecteren op je training, een persoonlijke doelstelling te formuleren en vooral je doelstelling om te zetten in een concrete tip! Daar is Mnemoni voor: reflecteren, formuleren en activeren. 


Het ontwerp bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de audio guide, die je helpt bij het reflecteren en formuleren. Laten we teruggaan naar de training, stel dat het ging over 'work-life balance'. Tijdens deze training raakte je geïnspireerd door de persoonlijke verhalen over het omgaan met work-life balance. Dit vormt de abstracte inspiratie voor jou. En met deze inspiratie ga je samen met de audio guide aan de slag. De audio guide neemt je, met behulp van de trend coaching, mee door 4 vragen die leiden tot een actiepunt. En zo komen we bij het tweede deel, de hanger, die helpt bij het activeren. Hoe wordt dat actiepunt werkelijkheid? Hier komt het geheugensteuntje bij kijken. Hij herinnert je aan wat je jezelf had voorgenomen. Mnemoni maakt gebruik van zoveel mogelijk zintuigen: visueel, auditief en olfactorisch. Dus zien, horen en ruiken. En hoe werkt dat dan? De hanger is ontworpen om mobiel te zijn, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Hij geeft wekelijks een geurtje vrij dat je herinnert aan je actiepunt. 

Dus de abstracte inspiratie die je tijdens je training hebt gekregen en tijdens de audio guide eigen hebt gemaakt, komt met behulp van de hanger tot leven.


Contact Nyah Hughes Website Mail