MOVEMNT - RACE STREAM SHARE

Marlies van Riel

"MOVEMNT - RACE STREAM SHARE"
Hoe kan de livestream dienst van Movemnt de kart ervaring naar een hoger niveau brengen?

Wat is Movemnt?
Movemnt is een startup die livestream systemen aan kartbanen aanbiedt. Het bedrijf staat voor toegankelijkheid en betrokkenheid. Movemnt gelooft dat kartcoureurs op ieder niveau de mogelijkheid moeten hebben om races terug te kijken en te delen.
Deze startup heb ik zelf mee opgericht tijdens mijn Minor Ondernemerschap!

Wat doet Movemnt?
Movemnt biedt een plug-and-play livestream systeem waarmee alle kart races kunnen worden opgenomen en opgeslagen. 

Het probleem
Movemnt wil met deze livestream dienst de gehele kart ervaring naar een hoger niveau brengen. Echter kan de coureur deze dienst nog niet ervaren. De video's komen namelijk nog niet bij de coureurs terecht. Deze gehele kart ervaring zal er ook voor zorgen dat er een betekenisvolle relatie ontstaat tussen de doelgroep en het merk Movemnt.  

De ontwerpbenadering die ik heb toegepast is Experience Design. Belangrijk in mijn proces is dat ik veel exploraties en testen heb gedaan voor zowel de uiteindelijke experience als voor de merkidentiteit. Deze hebben elkaar versterkt door de nieuwe inzichten die ik steeds kreeg!

Proof-of-concept
Deze exploraties hebben geleid tot het Movemnt platform waar coureurs hun korte maar spannende race kunnen terug zien en herbeleven, livestreams kunnen bekijken, hun race kunnen delen met vrienden en elkaar kunnen aanmoedigen en uitdagen.
Een platform waar kart liefhebbers met elkaar in contact kunnen komen. Het platform bestaat uit een aanmeld interface en de Movemnt app.
Dit in combinatie met de sterke merkidentiteit brengt de kart ervaring naar een hoger niveau! 

___ 

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is? 
Als ontwerper ben ik erg veelzijdig. In dit project heb ik dan ook een multimediaal proof-of-concept ontworpen. Naast user experience design ben ik ook aan de slag gegaan met branding & video.
Waarbij ik goed gelet heb op het verband tussen de verschillende middelen, zodat het gehele gevoel klopt!

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?
Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd van het individuele project in jaar 3. Omdat dit een volledig eigen project is kun je een onderwerp kiezen waar je echt achter staat. Door middel van gamification heb ik awareness gecreëerd en kennis overgedragen voor de verschillende anticonceptie middelen die er momenteel zijn. Omdat uit onderzoek bleek dat veel meiden 'vast zitten' aan de pil en eigenlijk geen andere mogelijkheden zien.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?
Eigenlijk wilde ik altijd naar de filmacademie. Toch heb ik de keuze gemaakt om me wat breder te orienteren, waardoor ik bij CMD terecht kwam. Achteraf ben ik erg blij met die keuze! De afgelopen jaren heb ik meerdere competenties kunnen ontwikkelen en heb ik ontdekt dat er veel meer interessante richtingen zijn dan alleen 'film'.

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?     
Over 5 jaar verwacht ik een hoop ervaring te hebben opgedaan op het gebied van design, branding & marketing.
Daarnaast wil ik graag zelf iets ondernemen. Misschien wel door fysieke producten te ontwerpen? Ik zou graag afwisseling hebben tussen het digitale en tastbare aspect van mijn werk. Hoe dit er precies uit zal zien weet ik nog niet, maar ik kijk ernaar uit om iets moois te creëren! 

Contact Marlies van Riel Website LinkedIn Mail