Myka

Suzanne Coppelmans

Binnen enkele seconden voel je de stilte op je neerdalen. Je bent compleet afgesloten van de drukke omgeving. Ruik de rust van lavendel en luister de natuurgeluiden zachtjes op de achtergrond. Een paar minuten ondergedompeld in Myka en je kunt er weer tegenaan.

Myka is ontworpen met geluiddempende vloerkleden en de rustgevende geur van verse lavendel. De binnenkant is donker, waardoor je je focust op de geur en op de natuurgeluiden die uit de speaker komen. Op deze manier kun je tijdens een drukke dag even ontprikkelen en tot jezelf komen.

Tegenwoordig wordt 'hustle culture' in de maatschappij aangemoedigd en verheerlijkt: Hoe meer je werkt hoe beter. Ben je vandaag niet productief geweest? Dan word je meteen gestraft met een schuldgevoel.

Probleemstelling
Uit een analyse op basis van achttien grote onderzoeken blijkt 53% van de studenten burn-outklachten te ervaren. Dit komt onder andere doordat 70% van deze doelgroep een hoge prestatiedruk ervaart. Door een burn-out kun je last krijgen van concentratieproblemen, stemmingswisselingen, vergeetachtigheid en slaapproblemen.

Doelstelling
Om deze klachten te voorkomen is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen inspanning en ontspanning, oftewel: tussen werk en vrije tijd.
Uit mijn onderzoek kwam naar voren dat 86% van de studenten behoefte heeft aan ontspanning op school. Ik heb gemerkt -en zelf ervaren- dat het voor veel studenten echter lastig is om deze behoefte te vervullen in grote gedeelde werkruimtes op school.

Oplossing
Helaas is er niet altijd tijd en plaats om in een andere ruimte of buiten te ontspannen. Kun je niet naar een ontspannen plek kan gaan? Dan breng ik de ontspanning naar jou toe! Met Myka kun je op je plek blijven zitten en kun je tussen het harde werken door gemakkelijk ontspannen. Trek Myka simpelweg van het plafond naar beneden over je hoofd heen en geniet: Binnen enkele seconden voel je de stilte op je neerdalen en ben je compleet afgesloten van de drukke omgeving. Ruik de rust van lavendel en hoor natuurgeluiden zachtjes op de achtergrond. Een paar minuten ondergedompeld in Myka en je kunt er weer tegenaan.

Toekomstbeeld
In de toekomst zal het steeds drukker worden op scholen waardoor er steeds minder ruimte zal zijn voor stilte- en ontspanningsruimtes. Daardoor zal in ieder lokaal aan het plafond Myka's hangen, zodat de behoefte om te ontspannen nog steeds vervuld kan worden.

 Myka Relax, take it easy.
Contact Suzanne Coppelmans Website LinkedIn Instagram Mail