Nature's Arcade

Angeline Marques

Ontdek de magie van Natures Arcade - een innovatieve installatie die studenten verbindt met de natuur op een speelse en educatieve manier. Stap in een betoverende wereld waar zonlicht en water samenkomen in een symbiotische relatie met jou als speler. 

Beweeg door de installatie, activeer knoppen en zie hoe de omgeving tot leven komt met kleurrijke lichten en betoverende geuren en geluiden. Leer over duurzaamheid, plantengroei en de waarde van samenwerking terwijl je jezelf onderdompelt in dit unieke spel. Natures Arcade is een meeslepende ervaring die het leren en de natuur op een prachtige manier samenbrengt. Verken, ontdek en beleef de harmonie tussen mens en natuur in Natures Arcade.

Tijdens de minor Emerging Technologies Playground werd de vraag gesteld: “hoe kunnen we studenten meer verbinden met de natuur.” Tijdens de minor is hier een concept uitgekomen en een niet werkende installatie. 

Tijdens mijn individueel project ben ik opnieuw naar het concept gaan kijken, het verbeterd en de symbiose versterkt. De opdracht is gericht op symbiotisch ontwerpen en een symbiose/interacties te verbeteren. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van de installatie van OpenX die ontworpen is om een symbiose te creëren. Doordat de installatie al staat, heb ik mij volledig gefocust op het uitwerken van de verschillende reacties/interacties met elkaar om de symbiose te versterken.   

Tijdens dit project heb ik veel geëxperimenteerd met ontwerpbenaderingen. Een van de succesfactoren was wekelijks testen waardoor ik door middel van participatory design veel van de onderdelen heb kunnen ontwerpen. Behaviour design en gamification hebben ook geen grote rol gespeeld in het proces en eind concept. 

Nature's Arcade is na de zomer te vinden in het nieuwe gebouw van Avans in Breda genaamd OpenX. Hier zal de installatie shinen in de grote hal voor iedereen te zien en te gebruiken!

Contact Angeline Marques Website Instagram Mail