Nature's styleguide; How to use the Fibonacci sequence in design

Timo Meijs

Genomineerd 'De Vaan'

De Fibonacci Sequence is een wiskundige reeks getallen die overal in de natuur voorkomt. Door hier effectief gebruik van te maken kan je structuur en esthetiek aanbrengen in je werk. Met deze video wilde ik ontwerpers inspireren om eens wat vaker naar de natuur te kijken om ontwerpproblemen op te lossen. De natuur zit immers vol met slimme ontwerpoplossingen en mooie ideeën.

Al lange tijd ben ik gefascineerd door de manier waarop animatie en motion graphics kunnen worden gebruikt om complexe onderwerpen uit te leggen zodat dit te begrijpen is voor iedereen. Met dit project wilde ik mezelf uitdagen om me hierin verder te ontwikkelen. De Fiboancci Sequence vind ik een erg interessant onderwerp, dat relevant is voor ontwerpers maar ook interessant voor nieuwsgierige niet-ontwerpers. Ik heb me sterk laten inspireren door videoplatforms als Vox en NOS op 3.

Begin dit jaar heb ik mijn eigen bedrijfje opgericht, Flying Colors Media, waarmee ik me vooral wil gaan richten op het motion graphics vakgebied om verhalen te vertellen van mensen, bedrijven en de samenleving.

Contact Timo Meijs Website LinkedIn Instagram Mail