Ontdek de wereld van Kropman

Emma van den Boom

Ontdek de wereld van Kropman

In het concept ‘Ontdek de wereld van Kropman’ staan de werkzaamheden van Kropman centraal. De technische mbo en hbo studenten kunnen de wereld van Kropman ontdekken via het platform. Studenten kunnen zelf bepalen welk project zij willen bekijken. Door op één van de gebouwen te klikken op de kaart, kunnen ze inzoomen op projecten waar Kropman aan heeft gewerkt. Door verder te klikken krijgen ze steeds meer te zien over de werkzaamheden van dat project. Nadat je de installatieruimte van het project in 3600 hebt gezien kom je uit bij de relevante vacatures die zijn geselecteerd op basis van de bijbehorende opleiding van de installatieruimte die je hebt gekozen. Doordat je op elk moment weer terug kan gaan naar de kaart, kan de student zelf bepalen hoever hij of zij de wereld van Kropman wil ontdekken. Het doel van het platform is om de technische mbo en hbo (afgestudeerde) studenten informatie te geven over de soort projecten en werkzaamheden die Kropman uitvoert. Dit om de studenten warm te maken zodat ze gaan overwegen om bij Kropman Installatietechniek te gaan solliciteren.


Link naar het prototype: https://xd.adobe.com/view/927783f7-b883-4ab9-94c1-b082d49afd68-c724/

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is? 

 Mijn werk is vaak heel verschillend. De ene keer ontwerp ik iets wat er strak uitziet en rustig oogt en de andere keer is mijn ontwerp juist erg speels en kleurrijk. 

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd? 

 Tijdens mijn stage kreeg ik oefenopdracht om voor een fictioneel bedrijf een logo te ontwerpen, een flyer en landingspagina te maken. Hiervoor mocht ik zelf de huisstijl bedenken en de inhoud van de flyer en de landingspagina. Omdat mijn interesse vooral bij webdesign ligt, vond ik dit een leerzame opdracht omdat ik zelf moest gaan nadenken welke informatie belangrijk was en hoe ik dit ging weergeven. 

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd? 

Ik wilde altijd iets creatiefs gaan doen, maar wist nog niet precies wat. Ook heb ik informatica gehad op de middelbare school en dit lag mij goed. Bij de opleiding CMD kon ik zowel creatief als met code aan de gang gaan waardoor dit mij een leuke en een bij mij passende opleiding leek. Doordat de opleiding heel breed is kon ik gedurende de opleiding zelf kiezen wat ik het leukste vond en dat is mij ook gelukt, namelijk webdesign en front-end-development. 

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken? 

Ik hoop over 5 jaar bij een reclamebureau te werken waarbij ik bezig kan zijn met webdesign en deze ook werkend kan maken.  

Contact Emma van den Boom LinkedIn Mail