Ontdek de wereld van Kropman

Maartje Gerrits

De opdrachtgever van mijn afstudeerproject is Kropman Installatietechniek. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerp, realisatie, beheer en exploitatie van gebouwinstallaties in de utiliteitsbouw. Voor deze opdracht werd er aan ons gevraagd om een concept te ontwikkelen waarmee zij nieuwe mbo en hbo studenten konden werven voor de organisatie. Aangezien er op dit moment een groot arbeidstekort is in de technische sector. Voor dit concept heb ik een strategie ontwikkeld die bestaat uit een strategieplan, customer journey, content kalender en een online platform. Door deze strategie toe te passen maken studenten kennis met de projecten die Kropman heeft gerealiseerd, ze leren meer over de organisatie en kunnen uiteindelijk gaan solliciteren wanneer ze geïnteresseerd zijn.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

Tijdens mijn creatieve projecten werk ik graag met jongeren en jongvolwassenen als doelgroep. Hierbij vind ik het in belangrijk dat er een combinatie wordt gemaakt van online en offline communicatiemiddelen, zodat ze op meerdere vlakken interactie kunnen hebben met het concept.

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?
Voor mij is dat de afstudeeropdracht waarbij ik aan de slag mocht voor Kropman Installatietechniek, terwijl ik helemaal geen kennis had van deze branche. Om meer te leren over het bedrijf en de branche ben ik in gesprek gegaan met een aantal technische medewerkers en mocht ik mee naar de projecten waar ze werkzaam waren. Doordat deze mensen met zoveel passie over hun vak kunnen praten, heb ik vooral geleerd dat je moet doen wat je het leukst vindt. Dat betekent voor mij dat ik het erg leuk vind om in een bedrijf te werken die niet in de creatieve sector zit, maar waar ik wel een creatieve functie kan uitvoeren.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding en is dat tijdens je opleiding veranderd?
Na het behalen van de mbo-opleiding fotografie wilde ik mij graag breder oriënteren in de creatieve sector, waardoor de opleiding Communication & Multimedia Design op mijn pad kwam. Een opleiding waar ik met veel enthousiasme kennis heb gemaakt met de verschillende richtingen van ontwerp. Gedurende de opleiding heb ik mij gericht op het gebied van concepting, grafisch ontwerp en fotografie.

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?
Over vijf jaar hoop ik te werken op een communicatie-/marketingafdeling van een bedrijf, waar ik mij kan richten op het maken van content voor de sociale media.

Daarnaast blijf ik werkzaam bij mijn eigen bedrijf Maartje Gerrits Fotografie, zodat ik mijzelf nog verder kan ontwikkelen als fotograaf en ondernemer. Hierbij zal ik mij gaan richten op het fotograferen van gezinnen, bruiloften en startende ondernemers.

Contact Maartje Gerrits Website LinkedIn Mail