Ontzorgen over de hele linie!

Thessa de Bree

Mijn afstudeeropdracht heb ik gedaan voor de SeSa Groep. Dat is een groep bedrijven die opleidingen en advies aanbieden in de security en safety branche. De SeSa Groep bevordert de samenwerking tussen de bedrijven en zorgt dat het dienstenpakket voor de doelgroep groter wordt.Het eindresultaat is dat de SeSa Groep kan ontzorgen over de hele linie van beveiligen. Mijn opdracht was om de meerwaarde van het dienstenpakket te laten zien, dit heb ik gedaan door een totaalervaring te creëren. 


Het eerste contact van de klant begint bij de dienstenwaaier die de klant ontzorgt omdat ze het op elk gewenst moment erbij kunnen pakken om hulp te krijgen bij hun security en safety. Vanuit de waaier wordt de klant doorgestuurd naar de LinkedIn pagina waar ze meer informatie krijgen over de vier niveaus van beveiligen (mens, product, middelen en informatie). Op de LinkedIn pagina krijgt de klant uitgebreide informatie door korte animaties die uitleg geven over één van de beveiligingsniveaus. De animatie laat de klant op een creatieve wijst bewust worden van de mogelijke risico’s. Want in de animatie wordt een gevaar laten zien waarbij er langzaam tips verschijnen wat ze kunnen doen in zo’n situatie. Aan het einde worden de benodigde diensten aangeboden die de klant helpt bij die beveiligingssituatie.  

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?
Tijdens het ontwerpen houd ik me graag bezig met grafisch- en product ontwerp. Hierbij probeer ik altijd een fysiek object te combineren met iets digitaals waardoor er een totaalervaring ontstaat. Mijn ontwerpen herken je aan het gebruik van illustraties die een verhaal vertellen en opvallend zijn. 

Welk project tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?
Dat is tijdens het individuele project omdat ik hier zelf een onderwerp kon uitkiezen waarin ik me als ontwerper wilde specialiseren. Tijdens dit project heb ik me gericht op social- en experience design en geprobeerd om vanuit de gebruiker te ontwerpen. Ik heb tijdens dit project mijn interesses kunnen inzetten en verder kunnen ontwikkelen. 

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?
Na een vooropleiding op het gebied van ruimtelijk- en grafisch ontwerp was ik nog niet uitgeleerd en ben ik na een zoektocht uitgekomen bij de CMD opleiding. Ik heb voor deze opleiding gekozen zodat ik me verder kon verdiepen in het ontwerpen voor de gebruiker en digitale middelen, omdat dit elementen waren waar ik me verder in wilde verdiepen. Ik heb gemerkt dat ik vooral heb geleerd tijdens deze opleiding hoe je een totaalervaring kan neerzetten die is bedacht vanuit de leefwereld van de gebruiker. 

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?
Over 5 jaar hoop ik te werken op een marketingafdeling van een bedrijf waarbij ik me helemaal kan verdiepen in de huisstijl waardoor ik een duidelijkste stijl in de communicatiemiddelen naar buiten kan brengen. Daarnaast wil ik me verder kunnen ontwikkelen in mijn interesses zoals fotografie, grafisch ontwerp, website ontwerp en product ontwerp en dit ook te kunnen inzetten in mijn baan.   

Contact Thessa de Bree LinkedIn Instagram Mail