Pak de Macht: In de Nacht

Jasper de Veer

Met “Pak de Macht: In de nacht” wil ik een gebruiksmoment claimen van Gen-Z net voordat zij gaan slapen. Uit het onderzoek is gebleken dat het niet werkt om een harde digitale detox te doen, omdat de tijd die ze daar gedurende de dag mee besparen later op de dag weer wordt ingehaald. Er heerst een duidelijk gevoel van FOMO (fear of missing out) bij deze generatie wanneer zij worden beperkt in hun telefoongebruik. Daarom heb ik gekozen voor een oplossing op het moment waarvan zij de online tijd het meest overbodig vinden. Namelijk net voordat zij gaan slapen. Ze gaan dan naar bed om te slapen, maar door de verleiding van hun smartphone zitten ze soms nog wel meer dan een uur op bijvoorbeeld TikTok en Instagram te scrollen. Ik heb gekozen voor een hologram, omdat ze dan niet meer op hun telefoon kunnen. Je legt namelijk je telefoon op je nachtkastje met het hologram er op. Vervolgens krijg je een vernieuwende ervaring te zien, die wordt afgesloten met een rustgevende animatie of schapen tellen om in slaap te komen.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is? 
Ik houd me bij het ontwerpen van een product veel bezig met multimedia en grafisch ontwerp en dit zul je ook altijd in mijn werk terugzien. Tijdens het afstuderen heb ik een grafische stijl ontworpen voor mijn project en op technisch vlak heb ik een webapp gemaakt die werkt met voice. Ik hou er van om mezelf uit te dagen om nieuwe dingen te proberen.

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?
Baas= voor het Noord-Brabants museum. Tijdens dit project kregen we een interessant vraagstuk en met een fijne projectgroep hebben we hier een project voor gerealiseerd waar ik nog steeds heel trots op ben. In dit project komen experience design, grafisch ontwerp en prototyping terug. We hebben als groep het beste uit onszelf naar boven gehaald en een hele toffe ervaring ontworpen.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?
Ik ben 10 jaar geleden begonnen met deze opleiding, maar ben toen gestopt. Achteraf wist ik al dat dit precies de opleiding was die bij mij past en ik ben ook erg blij dat ik opnieuw ben begonnen. In deze opleiding komen alle dingen die ik leuk vind samen en ik heb hier veel geleerd op alle vlakken van multimedia. Hier is helemaal niks aan veranderd in de afgelopen 4 jaar.

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken? Na mijn studie ga ik aan de slag bij de Greenhouse Group waar ik stage heb gelopen in het 3e leerjaar. Tijdens deze stage had ik al het gevoel dat ik hier later graag zou willen werken en ik ben ook erg blij dat ik hier een baan heb aangeboden gekregen. Ik verwacht dat ik binnen dit bedrijf veel toffe projecten voor aansprekende bedrijven ga doen.
Contact Jasper de Veer Website LinkedIn Instagram Mail