Schijndel door mij bekeken

Marein Plu

Ontwerp posterserie voor Project Visual Design - Blok 1.

Dit omdat ik pas een jaar in Schijndel woon en niet echt wist hoe ik Schijndel nu moest zien, ik ben Schijndel nog aan het ‘ontdekken’ en alles is nog een ‘mysterie’. Uit mijn onderzoek kwam ik erachter dat ik hier echt iets mee doen en dat ik hier een gaaf beeld van kan creëren.

Poster 1 | Het is een mysterie

Het idee achter poster 1, is dat ik zogenaamd net in Schijndel aankom met mijn koffer en paraplu en niet echt weet waar ik heen moet. Op de wegwijzer staan allemaal dingen die ik wel weet van Schijndel maar welke kant het op is, zou ik niet weten. De paraplu staat voor ‘bescherming’ en daarom heb ik daaronder een soort licht gedaan, als in teken van dat het daaronder veilig is want dat stukje heb ik al ontdekt. Daarom heb ik de rest ook donker gemaakt in Photoshop en om het een extra mysterieus sfeertje te geven heb ik regen toegevoegd.  Voor deze poster heb ik gekozen voor de titel: het is een mysterie, dit omdat deze poster dat duidelijk uitbeeld.

Poster 2 | Het is een ontdekkingsreis

Het idee achter poster 2, is in principe hetzelfde als poster 1 want deze twee posters horen bij elkaar als een beeld. Alleen bij de tweede poster zit ik in een bushokje. Dit om het beeld extra duidelijk te maken dat ik aan het ontdekken ben, om een soort ontdekkingsreis (vandaar de titel: het is een ontdekkingsreis). Het idee hierachter is, is dat ik ook net ben aangekomen en aan het zoeken ben waar ik een moet.