Spark Sports

Jordy Reijnen

Emma van den Boom

Anouk van der Vooren

Luke de Wit

Pieter Nooijen

Spark Sports is een organisatie waarbij sportclubs die duurzamer willen worden zich kunnen aansluiten. Spark Sports brengt een lijn sportproducten op de markt die 100% zijn gemaakt van gerecycled plastic en na gebruik ook weer 100% recyclebaar zijn. 

Het idee is opgedeeld in 3 verschillende fases. Deze fases zorgen ervoor dat het plan langzaam uitgewerkt wordt en geleidelijk groeit. In de eerst fase wordt er een kleine catalogus van sportproducten ontwikkelt die ervoor moet zorgen dat andere clubs de materialen gaan gebruiken. Als er een aantal clubs zijn die de materialen willen gebruiken en zich willen aansluiten bij Spark Sports breekt de volgende fase aan.

In deze fases gaat Spark Sports samen met de aangesloten clubs denken aan nieuwe toepassingen en producten die gemaakt kunnen worden van het opgehaalde afvalplastic van de club. Dit loopt rustig over in de derde fase. 

Dit is namelijk het groeien. Doordat clubs samen met Spark Sports nieuwe producten verzinnen, groeit de catalogus van Spark Sports, tegelijkertijd groeien ook de sportclubs naar een duurzamere toekomst omdat zij meer producten gaan gebruiken die gemaakt zijn van gerecycled plastic.