SPUR

Niels Verhoeven

Cum Laude afgestudeerd

SPUR is ontworpen om klanten van Koek - een digital agency te Uden, mee te nemen in hun service. Dit gebeurt aan de hand van analoge en digitale kaartjes die aansluiten op de fase waar de klant zich in bevindt. Via een ondersteunende basis in het Koek proces zullen deze kaartjes een informerende, enthousiasmerende, fascinerende en inspirerende werking hebben. Daarnaast bevordert SPUR co-creatie doordat klanten interacties kunnen uitvoeren, die bij het Koek proces aansluiten. De input die hier uitkomt zal een bijdrage leveren aan fysieke condities zoals creatieve sessies maar ook op hospitality gebied. Het gehele concept is gelaagd met gamification wat er voor zorgt dat klanten telkens op een delightful manier worden betrokken. De uitwerking is een crossmediaal concept die bestaat uit fysieke producten en een applicatie.

In samenwerking met Esther Boetzkes is SPUR gerealiseerd. Dit proof of concept is geboren vanuit het vraagstuk dat Koek haar visie nog niet volledig kon vertalen naar een werkproces waarin de klant op een delightful manier werd betrokken. Als CMD-student ben ik trots op het resultaat dat wij hebben neergezet. Zeker met de bevestiging dat Koek en haar klanten SPUR als een succesvol proof of concept beschouwen.

Hoe herken je dat een ontwerp door jou is gemaakt?
Gedurende dit afstudeerproject en de gehele opleiding heeft mijn interesse altijd al gelegen op User Experience en User Interface. De stijl die daarin te herkennen is zal de prettige userflow zijn met een minimalistisch ontwerp. Daarnaast maak ik graag doelbewuste keuzes op basis van testen, data en onderzoek. Dit is ook te herkennen in de ontwerpen die opgeleverd zijn tot op de dag van vandaag.

Van welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest geleerd?
Om er specifiek één uit te lichten is lastig aangezien projecten gedurende de opleiding andere leer intenties op mij hebben gehad. Daarmee bedoel ik dat de projectmatige ontwerpen die zijn opgeleverd in groepsverband hebben bijgedragen aan het werken in teams. Ook het werken op een agile manier, communicatie en het leren van anderen is hier van belang geweest.

Als ik spreek over het project waarin ik mezelf heb leren kennen als ontwerper en mijn vaardigheden heb laten zien is dit Overcarp. Dit derdejaars individuele project heeft de mogelijkheid gegeven om een vraagstuk op te lossen voor karpervissers. Uit een co-creatie met vissers en vele testen is dit proof of concept ontstaan.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?
De studieloopbaan die ik heb bewandeld is nogal lang. Telkens een stapje hoger dat is wat ik wilde. Vanuit deze intentie ben ik een HBO opleiding gestart omdat ik meer in mijn mars dacht te hebben. Met de denkcapaciteit die ik bevat wilde ik een bijdrage leveren aan de maatschappij in hoeverre ik dit kan. Creativiteit en het bezig zijn met visuele aspecten is een factor die altijd al in me heeft gescholen. Dit is de reden waarom ik voor CMD heb gekozen én dat gevoel is niet veranderd gedurende de opleiding.

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?
In mijn gedachten heb ik niet direct een bedrijf paraat  waar ik hoop te gaan werken. Wel verwacht ik dat ik over 5 jaar genoeg kennis heb opgebouwd om te kunnen functioneren als UX/UI senior. Met deze kennis is de mogelijkheid groter om na deze vijf jaar een uitdagende baan te zoeken die zich hiervoor leent. Het type bedrijf waar ik wil gaan werken zal een creatief bureau zijn die diverse projecten onder zich heeft.

Contact Niels Verhoeven Website LinkedIn Mail