Studiemotivatie

Anouk van der Vooren

Het creëren van een solidariteitsgevoel onder studenten rondom het motivatieprobleem met een datavisualisatie en website.

Studenten ervaren veel motivatieproblemen op school. Deze motivatieproblemen kunnen negatieve gevolgen hebben zoals slechte cijfers, depressieve gevoelens en bore-outs. Met mijn project wil ik ervoor zorgen dat studenten zien dat ze er niet alleen voor staan en dus een solidariteitsgevoel ervaren. Dit doe ik met de creatieve, interactieve datavisualisatie waar studenten hun eigen studiemotivatie een cijfer kunnen geven. Vervolgens kunnen studenten een bal uit dat cijfer pakken en de qr-code scannen om naar de website te gaan. Op de website kunnen studenten tips en verhalen delen met elkaar, een motivatietest doen en meer informatie over motivatie lezen om zichzelf verder te ontwikkelen. 

De datavisualisatie is midden in de school duidelijk zichtbaar voor iedereen. Zo ervaren studenten gemakkelijk een solidariteitsgevoel als zij zien dat er meer ballen uit hetzelfde cijfer als dat van hun zijn gehaald. Het solidariteitsgevoel wordt verder vergroot doordat de studenten elkaar kunnen helpen op de website. 


Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is? 

Een ontwerp van mij is te herkennen aan het feit dat ik graag fysieke objecten combineer met digitale middelen. Ik vind het erg leuk om dingen te maken met mijn handen en let daarbij erg op details. Echter vind ik het ook interessant om digitaal te ontwerpen en werk ik hier net zo gedetailleerd. 


Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd? 

Ik heb het meeste geleerd van het individuele project in blok 12. Tijdens dit project heb ik mijn eigen transparante koffiemerk opgezet. Ik had al een fascinatie voor koffie en werkte zelf als barista. Tijdens dit project ben ik nog meer te weten gekomen over koffie, wat het project nog interessanter maakte. Daarbij vind ik branding erg leuk om mee bezig te zijn. Ik word blij van het opbouwen van een sterk merk met een duidelijk merkverhaal en strakke merkidentiteit. Om mijn kennis over branding verder uit te breiden heb ik ook een minor branding gevolgd. 


Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd? 

Ik heb gekozen voor de opleiding CMD, omdat ik design erg interessant vond maar nog niet precies wist welke kant ik op wilde. CMD is een erg brede opleiding waarbij ik geleerd heb over allerlei verschillende soorten design. Ik heb ook een grote interesse voor interieur design. Dit is een vak apart en is niet aan bod gekomen bij CMD. Daarom heb ik de keuze gemaakt om verder te studeren en aan de slag te gaan met Interieur Architectuur. 


Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken? 

Ik hoop over 5 jaar bij een mooi interieur architecten bureau te werken als ik mijn interieur opleiding heb afgerond. Als ik in het CMD vakgebied blijf, hoop ik over vijf jaar voor mezelf te werken en ben ik bezig met de branding van grote merken. 

Contact Anouk van der Vooren LinkedIn Mail