Suffer In Silence

Gabi Bekker

Suffer In Silence is een campagne waarom ik bewustwording wil creëeren over de impact van woorden op de mentale gezondheid.

Hiernaast zie je drie personen die ooit buiten de maatschappij zijn gevallen. Zij hebben een tekst uitgekozen die voor hen veel heeft betekend gedurende de periode waarin zij mentaal niet lekker in hun vel zaten. Hieronder kun je de achtergrondverhalen lezen die zij tijdens de eindexpositie hadden ingesproken.


Links - Leegte (The more I try, the less it's working.)
"In die tijd voelde ik eigenlijk niks, ik voelde me leeg. Het enige wat ik toen voelde was onzekerheid en ik kon niks goed doen. Het enige moment waarop ik me wel gewild voelde was wanneer ik een vriendje had. In die tijd had ik dus heel veel vriendjes, maar daardoor werd het op school een stuk erger want er werden meer roddels verspreid. Ik kwam toen in een soort loop terecht waarbij ik niet meer wist wat ik moest doen."

Midden - Mentale Mishandeling (Wat hij je zal vertellen zal een verhaal zijn dat hem als een slachtoffer of als een held zal afschilderen, maar nooit als de slechterik.)
"Wanneer er een ruzie of onenigheid was draaide hij het verhaal altijd zo dat ik degene was die de slechterik was, zowel naar de buitenwereld als naar mij. Hij draaide elk gesprek zo dat ik dat zelf ook begon te denken. Ik dacht dat ik verschrikkelijk was. Hierdoor ben ik heel erg aan mezelf gaan twijfelen en onzeker geworden. Tot op de dag van vandaag zoek ik nog steeds heel erg naar bevestiging om die twijfel en onzekerheid af te laten nemen."

Rechts - Pesten (A long long night, after a long, long day.)
"Wanneer je gepest wordt voelt iedere dag dat jij met die mensen in een omgeving bent als een lange dag. Als je dan vervolgens thuiskomt en weer in je eigen, veilige omgeving bent dan is het laatste wat je wil doen slapen. Want dan weet je wanneer je wakker wordt dat dezelfde lange dag weer gaat beginnen."

Contact Gabi Bekker LinkedIn Instagram