Tafeltje voor iedereen

Eva Neve

Een gesprek aan de keukentafel om vluchtelingen te leren zien als mens.

Vanuit Tinker Imagineers hebben wij de opdracht gekregen om museumbezoekers te betrekken bij een moeilijk maatschappelijk onderwerp: in dit geval vluchtelingen voor het museum Flugt. Mensen moeten vluchtend vanwege een onveilige situatie in het thuisland. Van mens verworden ze opeens tot vluchteling. Een label met allerlei stigma's. Dit roept vooroordelen op, we vergeten achter het stigma de mens nog te zien. Door in gesprek te gaan leer je elkaar kennen en ontdekt je wat je gemeenschappelijk hebt. Het label vluchteling vervaagt, verdwijnt. Je ziet elkaar als mens met ieder zijn plussen en minnen. Om dat gesprek aan te gaan is er het "tafeltje voor iedereen". Waarmee we mensen willen uitnodigen om het gesprek met een vluchteling aan te aan, om zo de vluchteling weer mens te laten zijn.


Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is? 

Het liefst werk ik aan projecten met een goed doel of maatschappelijk onderwerp. Wat ik het aller gaafst vind is als je de gebruiker echt iets kan laten ervaren waarbij digitale en analoge interactie samenkomen. Dit breng ik dan ook graag altijd terug in mijn projecten. Daarnaast vind ik een natuurlijke en logische interactie erg belangrijk omdat ik ervan overtuigd ben dat de boodschap zo beter overkomt. 

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd? 

Ik heb het meest geleerd van het half jaar afstuderen. Niet alleen heb ik daar op professioneel gebied geleerd om te onderzoeken en een heel ontwerptraject zorgvuldig af te leggen, maar belangrijker is de zelfstandigheid en de hoeveelheid verantwoordelijkheid die bij een project managen komt kijken. Zelf alles regelen, plannen en uitvoeren was een uitdaging maar eentje waar ik een hoop van heb opgestoken. 

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd? 

Vier jaar geleden heb ik gekozen voor CMD omdat ik creatief bezig zijn leuk vond. Voor al tekenen en schilderen waren belangrijke bezigheden voor me. Tijdens CMD heb ik mijn liefde voor techniek gevonden waarvan ik eigenlijk al wist dat ik die had maar niet hoe ik die het best kon gebruiken. 

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken? 

Ik hoop dat ik over vijf jaar bij een bedrijf of voor mezelf werk waar ik in zowel technisch als creatief bezig kan zijn waar zo vaak mogelijk een maatschappelijk doel in wordt verwerkt. 


 

Contact Eva Neve Website LinkedIn Mail