Through Others' Eyes

Jelle Spoek

"Hoe zou ik op een creatieve manier, door middel van een fysieke installatie, introverte en extraverte jongvolwassenen in elkaars schoenen kunnen laten staan zodanig dat het tot nieuwe inzichten leidt?"

Ben je te saai en te verlegen? Of juist te druk en te veel op de voorgrond? Ben je introvert of extravert? Overal labels en alles netjes georganiseerd. Maar de realiteit is niet zo zwart-wit; vaak donker of licht grijs, of ergens daartussen. Bekijk de wereld door de ogen van iemand anders. Dat biedt perspectief, tussen twee werelden die soms lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Daag jezelf uit. 


Stap uit je comfort-zone en in de schoenen van een ander. 

Through Others’ Eyes
Zie de wereld door elkaars ogen.

--

Met de installatie 'Through Others' Eyes' stappen introverte en extraverte jongvolwassenen in elkaars schoenen. Ze lezen elkaars persoonlijke quotes en reflecteren direct op hoe ze zich zouden voelen in zo'n situatie. Vervolgens ervaren ze elkaars perspectief door elkaars ogen, quote en gevoel te zien. Deze ervaring bevordert het begrip tussen beide personen, omdat ze hun ‘eigen’ quote zien met het gevoel van de ander. Het intieme karakter van de kijkdoos creëert een vertrouwelijke omgeving waarin ze alleen met elkaar zijn. Het ontwerp laat de doelgroep in elkaars schoenen staan, maar het is meer dan alleen een ervaring. Het is een middel voor reflectie en bewustwording. Het nodigt namelijk gebruikers uit om dieper na te denken over de impact van persoonlijkheden.

Contact Jelle Spoek Website LinkedIn Mail