#TROTSOPMIJ

Jill van Oene

Ruim de helft van de studenten zegt last te hebben van prestatiedruk, dat zijn op Avans 's Hertogenbosch alleen al bijna 9.000 mensen. Prestatiedruk kent vele vormen. Zo kun je prestatiedruk ervaren vanwege druk vanuit je ouders of werkgever. Druk om je studiepunten binnen te slepen maar ook druk vanuit jezelf. Hoe ontwikkel ik een ontwerp dat zich richt op het verminderen van prestatiedruk onder jongeren, en ze tevens de handvatten geeft om hiermee om te gaan?

Maak kennis met #TROTSOPMIJ: een app die geheel in het teken staat van jouw emoties, positiviteit en jezelf trots maken. #TROTSOPMIJ is ontstaan vanuit veel achtergrondonderzoek. Ik ben dan ook in gesprek gegaan met professionals (zoals jeugdpsychologen) en de doelgroep. Door dit onderzoek kreeg ik een goed beeld van wat prestatiedruk met jongeren doet én wat er tegen gedaan kan worden.

Wat was de uitkomst?
Ik heb de app opgebouwd uit de drie grootste doelen: relativeren, ontspannen en reflecteren. Deze vind je dan ook allemaal terug en dragen op hun eigen manier bij aan het verlichten van prestatiedruk. De #TROTSOPMIJ kaartjes ondersteunen je bij het kunnen omgaan met emoties die je bijhoudt in de app (stukje reflecteren). Zo leer je o.a. tips & tricks en ga je actief aan de slag met het begrijpen van je emoties. Ook is relativeren belangrijk wanneer je druk ervaart. Zo zie je in de app foto's van mensen die lijken op datgene waar jij druk door ervaart. Hierdoor weet je o.a. dat jij niet de enige bent.

Ook het stukje campagne mag natuurlijk niet ontbreken: door een Instagram filter te ontwerpen waarbij gebruikers zelf de "Ik ben #TROTSOPMIJ omdat..." kunnen invullen, breng je meer positiviteit omtrent jezelf naar het platform.
Contact Jill van Oene Website LinkedIn Instagram Mail