Verbinding Verbroken

Gabi Bekker

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

De projecten die ik creëer hebben te allen tijde betrekking op sociaal-maatschappelijke vraagstukken, met een focus op de mentale gezondheid. Ik hecht hier altijd al grote waarde aan, en de afgelopen jaren zijn we opnieuw met de neus op de feiten gedrukt over de noodzaak van dit onderwerp! Daarnaast merk ik telkens weer dat ik graag gebruikmaak van visuele storytelling. Hetgeen wat mij erg interesseert is het vermogen om een verhaal te vertellen zonder woorden. 

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?

Deze vraag is moeilijk, omdat ik veel geleerd heb van veel verschillende projecten! Allereerst was de verdieping voor mij echt een eye-opener. Hier ontdekte ik dat ik veel meer voldoening haal uit het werken met mijn handen; een hele dag achter mijn laptop grafisch ontwerpen spreekt me niet zo aan. Daarnaast heb ik ontzettend veel geleerd van mijn individuele project en afstudeerwerk. Beide keren stond de mentale gezondheid van jongeren centraal, maar net vanuit een andere invalshoek. Het betrekken van de doelgroep tijdens het proces vind ik ontzettend waardevol en essentieel. Het gezamenlijk bereiken van iets individueel al grote impact maakt. 


Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd? 

Voordat ik aan deze opleiding begon, twijfelde ik erg tussen CMD en Social Work. Zoals ik eerder al noemde, hecht ik veel waarde aan (mentale) gezondheid en heb ik altijd de wens gehad anderen te helpen. Uiteindelijk koos ik toch voor CMD, omdat de open dag me enorm aansprak waardoor ik voelde dat dit mijn plek was. In de eerste 1 á 2 jaar had ik zo nu en dan nog mijn twijfels of ik niet beter had kunnen switchen naar Social Work. Gelukkig vond ik vanaf het derde jaar echt mijn eigen weg en kan ik nu design en het sociale aspect op mijn eigen manier combineren. 


Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken? 

Over 5 jaar hoop ik mijn eigen onderneming te hebben, waarin design hand in hand gaat met sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Ik wil heel graag mijn eigen unieke ontwerpbenaderingen te ontwikkelen, zodat ik uiteindelijk een blijvende impact kan maken.  

Contact Gabi Bekker LinkedIn Instagram Mail