Vertrouwd Huis, Vertrouwd Thuis

Jurgen van Veenendaal

Vertrouwd Huis, Vertrouwd Thuis.

Energierijke antwoorden, daar kun je mee thuiskomen.


Ontwerpresultaat

Een video(content) tool (miniatuurhuis) voor de diensten van Centraal Beheer


Hoofdvraag

Hoe kan ik particulieren inzicht geven in de toegevoegde waarde van Centraal Beheer als dienstverlener, om de drempels die potentiële klanten ervaren te verminderen (als zij hun woning verduurzamen met zonnepanelen), zodanig dat Centraal Beheer als dienstverlener de merkvoorkeur krijgt?

Overkoepelend concept

Een miniatuurhuis wordt als tool wordt ingezet, om complexe vragen inzichtelijk te maken. Door de tool van het miniatuurhuis in te zetten (zowel offline, als online) kun je precies zien welke opties er zijn, om je woning te verduurzamen. Er kunnen allerlei elementen in de woning worden geschoven en verplaatst, om zo jouw duurzame woning na te maken. Zo is het telkens duidelijk wat er bij elke stap komt kijken, maar nog belangrijker wat een particulier daarvoor nodig heeft. Key elementen van de tool:

-Woning miniatuur (schaal 1:25).

-Er kunnen elementen op de woning worden verplaatst, geplaatst en/of afgebeeld.


De tool wordt ingezet om short-form-content te maken. Vanuit dit overkoepelende concept, kun je een tal van scenario variaties bedenken. Ik heb er twee uitgewerkt, die samen komen in een journey, om zo de bestaande duurzaam woongemak journey te versterken.


Uitwerking scenario variatie 1: openbare ruimte

Centraal Beheer staat met een expert in de stad met het Vertrouwde Huis en gaat in gesprek met particulieren die hun woning willen verduurzamen [zie beoogd gebruik video onderaan deze pagina].


Uitwerking scenario variatie 2: studio setting

Op het content platform (website) van Centraal Beheer heb ik een drempel pagina ontwikkeld, waarbij specifieke drempels worden beantwoord. Het is een interactieve pagina geworden waarbij visueel, berekeningen en short-form-explainer video’s elkaar versterken, om de drempel te beantwoorden [bekijk de details op freshshot.nl].


Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

In het huidige content landschap is er al genoeg 'saaie content.' Ik streef er naar om altijd een knipoog of het onverwachte in een middel en/of uiting te verwerken. Verwonderen!


Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Na het volgen van een audiovisuele opleiding aan het SintLucas in Eindhoven, wilde ik graag creatiever worden. Creatiever in de manieren hoe een idee tot stand komt en uiteindelijk wordt gerealiseerd. Het denkniveau omhoog schroeven. Dat is zeker gelukt!


Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?

In vijf jaar tijd kan er veel veranderen, om er nu een uitspraak over te doen: in een ideale situatie zou ik graag nog actief zijn als freelancer onder de naam Freshshot (video- en content producties), maar ook zou ik graag in loondienst bij een mooi bedrijf en/of grote organisatie willen werken. Tot slot verwacht ik de komende jaren verder te sleutelen aan een eigen merk en/of een andere zelfstandige onderneming te starten.

Contact Jurgen van Veenendaal Website LinkedIn Instagram Mail