Vibe Generator

Dirk van der Bruggen

Kan generatief audio design ingezet worden om mensen aan te zetten tot actie? 

Al een aantal jaren ben ik geïnspireerd door generatief ontwerp (met name audio generatief ontwerp). Echter wordt bij dit soort ontwerpen vaak data omgezet in  atmosferische muziek stukken. Daarom heb ik onderzocht hoe ik generatief ontwerp in kan zetten voor wat meer praktische doeleinden.

Met behulp van experimenten in PureData en User Experience design heb ik concept bedacht waarbij ik artiesten kan inspireren door gegenereerde muziek samples. In de plug-in voor audiobewerking omgevingen kunnen artiesten met behulp van kleur hun emotie uitdrukken. Deze kleur wordt gekoppeld aan de grondtoon van een sample. Vervolgens wordt er binnen een sample bibliotheek gezocht naar samples die passen bij de gemoedstoestand van de artiest. Er worden drie samples voorgesteld die een goede start zijn voor de productie van een nummer.

Ik heb mijzelf laten inspireren door personalisatie van muziek zoals bij Spotify of andere streamingsplatforms gebeurt. Ook zie ik mogelijkheden om deze technieken te ontwikkelen en met Machine Learning artificiële muziek smaak te creëren voor algoritmische muziek. 


Contact Dirk van der Bruggen Website Mail