Website van Underrated

Romy Martens

Genomineerd 'De Vaan'

Je koopt bij Underrrated een kledingstuk waarmee je investeert in een project wat zich inzet voor milieuproblemen in Nederland. Je kiest zelf het design, de kleur van je kledingstuk en het project waarin je investeert. Duurzaamheid is niet stoffig. Wij laten je wekelijks zien waar wij ons voor hebben ingezet en waar jij in hebt geïnvesteerd. Bij Underrated leer je meer over de huidige milieuproblemen, cijfers en feiten. Iets doen voor het milieu is goed voor onszelf, maar ook voor onze naasten, omgeving en de planeet. Je krijgt er bovendien een vet kledingstuk voor terug! De kernwaarden: Samen met de klant, Ondernemen, Zuiver, Gericht op impact en Van lokaal naar wereldwijd vatten onze missie samen. Zo blijven wij doen waar wij in geloven en wat wij beloven. Bij alle beslissingen die wij maken wat betreft projecten, partners, kleding en designs, checken wij of dat overeenkomt met wat wij écht belangrijk vinden.

Together we underscore - Underrated

Hoe herken je dat een ontwerp door jou gemaakt is?

In ieder ontwerp wat ik maak kan ik het overzicht goed bewaren, waardoor de kernboodschap van het product altijd de grootste prioriteit blijft. Dankzij mijn perfectionisme heb ik veel oog voor detail waardoor ieder aspect van het ontwerp veel aandacht krijgt. In mijn ontwerpen is altijd een combinatie van fotografie en grafisch elementen terug te vinden. 

Welk project, tijdens je opleiding, heb je het meest van geleerd?

Toen ik voor de verdieping een individueel project moest opzetten, wilde ik iets maken, wat iets over mij vertelde. Ik ben opzoek gegaan naar mijn eigen identiteit. Om daar achter te komen heb ik vragen aan mijzelf gesteld: Waar ben ik uniek in, als persoon en als CMD’er? Wie ik wil zijn als persoon en als CMD’er? Wat vind ik belangrijk in het leven, zowel privé als in het werkveld? Hoe creatief ben ik en waar komt dat vandaan?

Vanuit mijn onderzoeken wilde ik in kaart brengen hoe ik als persoon en CMD’er mijzelf zou willen voorstellen, overbrengen en tentoonstellen. Op een grafische manier laat ik via een kaarten collectie zien wie ik ben. Hiervoor heb ik mijzelf open moeten stellen, ben ik heel kritisch geweest en ben ik erachter gekomen wat echt belangrijk voor mij is.  

Waarom heb je gekozen voor de opleiding CMD en is dat tijdens de opleiding veranderd?

Nadat ik mijn studie als Multimedia Designer op het MBO, gespecialiseerd in de grafische richting, had afgerond was ik nog niet klaar met leren. Ik zocht naar meer verbreding en verdieping van mijn vorige opleiding en heb daarom voor CMD op Avans gekozen. Deze studie sluit goed aan op het MBO en ik zou het ook zeker aanraden. 

Waar verwacht/hoop je over 5 jaar te werken?

Over 5 jaar hoop ik te werken bij een bedrijf wat zich bezig houdt met fashion en interieur, waarbij ik mij volledig in kan zetten als digitaal en grafisch designer. Doormiddel van cursussen wil ik mijzelf de komende tijd meer gaan verdiepen in fotografie. Daarnaast willen wij, team Underrated, kijken wat de mogelijkheden zijn om het bedrijf voort te zetten. 

Contact Romy Martens Website LinkedIn Instagram Mail